Τμήματα

2 Βρεφικά Τμήματα
Ηλικία: από 6 μηνών εώς 18 μηνών
Ηλικία: από 18 μηνών εώς 2 ετών
Ο εκπαιδευτικός στο βρεφικό τμήμα επιδιώκει την ομαλή προσαρμογή του παιδιού στο κοινωνικό και σχολικό περιβάλλον. Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο και ασφαλή χώρο το παιδί καλείται μέσα από δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε παιδιού να έρθει σε επαφή με αντικείμενα και καταστάσεις που βοηθούν την νοητική, συναισθηματική και κινητική του ανάπτυξη. Ο εκπαιδευτικός με γνώμονα την αγάπη προσπαθεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον οικείο και φιλόξενο ώστε τα παιδιά να νιώσουν ασφάλεια.
Μεταβρεφικό
Μεταβρεφικό 1: από 2 ετών έως 2,5
Μεταβρεφικό 2: από 2,5 ετών έως 3
Στο μεταβρεφικό τμήμα ο εκπαιδευτικός επιδιώκει την ομαλή ένταξη των παιδιών την ομάδα. Ο εκπαιδευτικός σχεδιάζει ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο την νοητική και ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού, με κυρίαρχο εκπαιδευτικό μέσο διδασκαλίας το παιχνίδι. Παρέχεται δηλαδή ένα εξελικτικό πρόγραμμα με σκοπό την ανάπτυξη του παιδιού στο βιοσωματικό τομέα.
Προνηπιακό 1
Ηλικία: από 3 ετών έως 4 ετών
Ο εκπαιδευτικός σ ’αυτό το τμήμα εμπλέκει τα παιδιά ενεργά στην μαθησιακή διαδικασία ενισχύει την δημιουργικότητα τους μέσα από την υλοποίηση συγκεκριμένων κατασκευών. Τα παιδιά μαθαίνουν να δουλεύουν σαν ομάδα με σκοπό την υλοποίηση κάποιων στόχων.
Προνηπιακό 2
Ηλικία: από 4 ετών έως 5 ετών
Ο εκπαιδευτικός στο τμήμα αυτό παρέχει την μάθηση μέσα από σύγχρονες διδακτικές μεθόδους (project) μέσα σε ένα περιβάλλον αναπτυξιακά κατάλληλο και πλαίσιο σε ερεθίσματα. Η διδασκαλία γίνεται με επίκεντρο το παιδί σε ερεθίσματα. Η διδασκαλία γίνεται με επίκεντρο το παιδί και την ανάπτυξη του. Δίνεται περισσότερη έμφαση στο τρόπο σκέψης και στη διαδικασία της μάθησης και λιγότερη στο περιεχόμενο και στο αποτέλεσμα